AutoCAD plugin om bestaande plannen vlot te converteren naar IMKL

De "IMKL Creator" is een tool bovenop AutoCAD, AutoCAD Map of Civil 3D, waarmee u al uw bestaande kabel –en leidingplannen op een vlotte manier zelf IMKL compatibel kan maken. Naast de geautomatiseerde conversie van bestaande plannen, kan deze tool ook ingezet worden om meteen IMKL conform te tekenen om bvb toekomstige wijzigingen aan uw netwerk zelf bij te houden.

Functies en eigenschappen

• Gebruiksvriendelijk en herkenbaar
• Geïntegreerd in AutoCAD, AutoCAD Map of Civil 3D
• Geautomatiseerde conversie van vector data (Object Classificatie)

• IMKL compatibel tekenen
• Export en validatie

Geautomatiseerde conversie

Indien u beschikt over “vectoriële” plannen (dwg, dxf, dgn, shape, etc.) kan de conversie sterk geautomatiseerd worden. De IMKL Creator laat namelijk toe om in een handeling objecten van een bestaande tekening om te zetten naar het correcte IMKL object, inclusief de vereiste attributaire data. Hievoor maken we gebruik van “Object Classificatie” op basis van geavanceerde filters of “Taken”. Door vooraf een aantal taken te definiëren en deze naderhand te combineren in een JOB kan u op elk gewenst moment uw data in IMKL formaat beschikbaar maken. Dit is ook bijzonder handig voor de (latere) bijhouding van uw kabel -en leidingplannen.

Tekenen conform IMKL

Naast het converteren, laat onze convertor ook toe om meteen IMKL conform te tekenen. Danzij de geïntegreerde IMKL objectbibliotheek kan u gescande plannen over te tekenen en toekomstige wijzigingen aan uw netwerk snel, zelf intekenen!

Voorbeeld van een 'taak'

In bovenstaande figuur, ziet u een voorbeeld van een taak waarbij alle polylijnen die zich bevinden op laag “_leidingen” zullen omgezet worden naar het IMKL object “Water Pipe”.

IMKL eigenschappen beschikbaar in AutoCAD

Exporteren van een dataset naar IMKL

Validatietest van het pakket op de KLIP DF website

 

Stel een vraag over dit product Prijsofferte

 

Vragen of meer informatie? Contacteer ons!


Tel: +32 9 331 77 00
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.